Linda Beekmans en Jolein van Eisden Europees Kampioen, Zilver voor Areeb Abbas Ashraf en Brons voor Corne Beekmans en Tilia Marouche.

TS.Dekker vertrok afgelopen Donderdag 4 Oktober met 5 van haar Selectieleden naar Strzegom Polen i.v.m. de Open Europese Kampioenschappen.
Maar liefst 425 deelnemers uit 30 landen waren aanwezig op dit grootste evenement.

Na een goede vlucht en een fijne busreis kwamen we dan aan in ons Hotel. Het bleek een erg goed en verzorgd Hotel te zijn, incl Zwembad en Sauna. Tja we hadden dan ook een sporthotel geboekt. Deze namiddag / avond werd dan ook gebruikt om nog even lekker te ontspannen alvorens iedereen aan de bak moest. We gingen dan met zijn allen ook lekker genieten van het zwembad, stoombad en sauna.

Vrijdag 5 Oktober was een erg spannende dag, alle leden moesten gewogen worden om vervolgens deel te kunnen nemen in de juiste gewichtsklasse. De spanning was dan ook bij allen flink aanwezig. Maar zoals we al verwachten, iedereen was op het juiste gewicht en werd dan ook ingeschreven om vervolgens de volgende dat te kunnen deelnemen. Zo, nu konden we nog fijn even met elkaar trainen om de puntjes nogmaals en voor de laatste keer op de I zetten.

Zaterdag 6 Oktober. Vandaag was de dag waarbij onze Zwarte banders, als eerste aan de bak moesten. Als eerste was het de beurt aan Linda Beekmans, zei startte in de ochtend met het onderdeel Tuls, maar kwam helaas een puntje te kort om in de prijzen te vallen. Na het onderdeel Tuls, ging men verder met Sparring. Zowel Linda Beekmans (Junior klasse), als Jolijn van Eisden (Senior klasse) moesten op dit onderdeel aantreden.

Het sparrings niveau op dit EK was van een grote klasse. Linda Beekmans (Wereld Kampioen 2017) vocht al haar partijen met volle overtuiging tegen geduchte tegenstanderds en mag zich vanaf heden dan ook Europees Kampioen noemen.

Als 2de deze dag was het de beurt aan Veteraan en senior Jolijn van Eisden ( Bronze medalist WK 2017). Jolijn wist haar tegenstandster in alle hoeken te krijgen die Jolijn maar uitkoos. Ook Jolijn liet zien dat zij haar eerdere titel van Europees Kampioen verdedigde met hand en tand. Met als resultaat, Jolijn Europees Kampioen 2018 .

Zondag 7 Oktober was het de beurt aan de overige Selectieleden van TS.Dekker. De eerste partij deze dag was voor Tilila Marouche (Senior klasse) . Tilila liet aan haar tegenstandster zien dat er met haar niet te spotten viel en vocht met het hart van een Leeuwin. Wauw, wat een inzet en doorzettingsvermogen. Tilia Marouche behaalt op dit EK een Bronzen Medaille, waar ze enorm trots op mag zijn.

Als 2de partij kwam Areeb Abbas Ashraf (Junior klasse) aan bod. Areeb ging door al zijn partijen heen alsof hij vleugels had. Zijn tegenstander hadden het erg moeilijk met deze zeer gedreven jongeman. Helaas net geen goud, maar een prachtige Zilveren plaats voor deze kampioen.

Als laatste deelnemer van TS.Dekker was het de beurt aan Corne Beekmans (Jeugs klasse). Na vorig jaar ook deel te hebben genomen op de WK had Corne de smaak te pakken gekregen. Corne liet al zijn tegenstanders zien, dat hij zeker niet voor niets helemaal naar Polen was gekomen en nam maar liefst een Bonze Medaille mee naar huis. Iedereen binnen het Team keek dan ook zijn ogen uit naar onze jongste Selectielid. We gaan ook van Corne Beekmans nog veel horen en zien.

Hierbij de winnaars:

Linda Beekmans, Europees Kampioen
Jolijn van Eisden, Europees Kampioen
Areeb Abbas Ashraf, Vice Europees Kampioen
Tilial Marouche, Bronze Medalist
Corne Beekmans, Bronze Medalist.

Moe maar voldaan gisteren avond in het Hotel beland en een klein feestje met zijn allen gebouwd. Maandagochtend 8 Oktober wederom om 06.00 uur eruit voor ontbijt om vervolgens weer af te reizen naar Nederland.

Daar aangekomen werden we verrast door een mooie groep mensen die zijn / haar geliefde kwam ophalen / feliciteren en huldigen.

Verder behaalde het voltallige Nederlands Selectie Team o.l.v. National Coach ITF HQ Nederland bestaande uit Sabum Ad, Sayhun Colin, Sabum Marcel, Sabum Jamil en Boosabums Aaron en Samantha maar liefst 6 gouden plakken, 4 Zilveren en 5 Bronzen medailles.

Wij danken iedereen die een steentje hebben bij gedragen aan het waarmaken van deze bijzondere prestaties. Ouders / supporters ook jullie waren en zijn enorme kanjers. Ook grote dank aan de sponsoren, die er toch voor gezorgd hebben dat we er als een mooi team bijstaan. Amjad Ashraf en familie, dank voor het warme onthaal op Eindhoven Airport. Een bloem zegt vaak meer dan woorden.

TS.Dekker zal over 2 weken alweer deelnemen aan het volgende internationale ITL Toernooi met de naam Flanders Field te Belgie.

Namens het bestuur, alle leden en vanzelfsprekend de EK coaches van TS.Dekker, Boosabum Aaron Dekker en Sabum Ad Dekker feliciteren wij iedereen met dit gigantisch succes.