1st Dutch Taekwon-do World Champion Master Cees Keukens op bezoek bij TS.Dekker.

Yesterday, the 10th of May, we had the great honour, to be visit by the first Dutch World Champion and Taekwon-do Master, Cees Keukens. Master Keukens traveld the World from the 70’s up till now.

Master Keukens is living for almost 40 years in Ontario Canada and is still teaching Taekwon-do. Also Master Keukens was born and raised in Boxtel.

As a verry young child, i had the wish to become a big Champion, and teaching Taekwon-do, just like Master Keukens. Well, i succeeded..

Hereby a little word from one of my students (Ralph) telling about yesterday.

Master Keukens and other Masters from around the World will be visting us at the World Championship that will take place from 25 Sept. till 01 Okt. at Barneveld Netherlands.

Vandaag 10 Mei, bezoek gehad tijdens de training van Master Cees Keukens. Een levende legende, want hij was 1 de allereerste wereldkampioen van Nederland. Inmiddels al tientallen jaren woonachtig in Canada, bekeek de Master met veel aandacht de leuke afwisselende les die Sabum Ad voor ons bedacht had. Reflex training, uithoudingsvermogen, kracht en concentratie werden op verschillende manieren getraind. Op het einde werden de tuls doorgenomen en ik moet zeggen als zo’n icoon komt kijken je net even dat beetje extra wil geven. Hij vertelde in prima Nederlands nog wat taekwondo betekent voor hem. Hoe benader je een wedstrijd. Waar let je op en wat doe je niet. Uithoudingsvermogen bleek belangrijk, maar het goed uitvoeren van techniek nog meer. Als je je arm of been niet terugtrekt mag je niet spreken over een trap of stoot. Hij daagde ons uit meerdere stoten te maken door de arm volledig uit te strekken en meer trappen achter elkaar te maken.
Master Cees is een heel charismatische man die ook nog de tijd nam voor een foto of persoonlijke opmerking. Je loopt dan ook wat stil en onder de indruk de dojo uit. De foto’s zullen voor zich spreken…….sabum Ad bedankt en ook master Cees…..thanks so much for the quality time from all of us.

Taekwon-do

Sabum Ad Dekker

Ambassador WK 2017

 

 | Fotonummer: f8d865
foto van Sabum Ad Dekker.
foto van Sabum Ad Dekker.
foto van Sabum Ad Dekker.
foto van Sabum Ad Dekker.