5e School bezoek van PR/communicatie commissielid Arie Hoogendoorn bij TS.Dekker

Arie’s bezoek aan TS.Dekker

Na overleg met Sabum Ad Dekker ben ik donderdag 6 maart op bezoek geweest bij Taekwon-Do school TS Dekker te Boxtel. Sabum Ad Dekker timmert al een poosje aan de weg. In 1981 start zijn carrière in Boxtel, via Son en Breugel, Schijndel, Gemonde, en weer Boxtel is dat al bijna 35 jaar. Hij heeft tussendoor gebokst en aan zelfverdediging gedaan, het is een hele lijst aan gevechtsporten. Ook is hij in totaal 8 jr. waarvan 4 jaar bondscoach geweest bij ITF Royal Dutch wat hij met veel succes heeft gedaan, gezien de mooie resultaten. Ikzelf ben met Sabum Ad Dekker naar Napels, Toronto en Barcelona geweest, en kan zeggen dat de sfeer en omgang met Sabum Ad, door mij als zeer positief is ervaren. Na de drukke jaren als bondscoach is hij nu weer vol energie met TS Dekker aan de slag.

Om 18.00 uur was ik aanwezig in Boxtel, ik werd deze keer vergezeld door Sabum Henk Schaaij uit Leerdam. Om 18.30 uur begon de training, er waren 9 kinderen aanwezig, dit kwam door de Carnaval en ook was het deze week vakantie. Jammer, dit hadden we beter een weekje later kunnen plannen. Sabum Ad begon de les met een gesprekje met de kinderen en stelden ons voor en wat wij kwamen doen. Sabum Ad gaat heel ontspannen met de kinderen om en de sfeer is goed. Na de warming-up die hij heeft gedaan in een spelvorm start hij met een tul.
Ik krijg bezoek van Corne Beekmans, een stoere vent van 8 jaar en zo te zien heeft hij al diverse gevechten geleverd, daar hij diverse tanden mist, ook praat hij gelijk de oren van mijn hoofd, zodat het wel lijkt of hij mij interviewt, terwijl het toch mijn plan was hem te interviewen. Ik moest dus even op de rem trappen, en het commando overnemen. Corne heeft een papa en mama en een zus Linda, die is 9 jaar en zit ook op Taekwon-Do. Corne heeft de witte band maar gaat als hij zijn best blijft doen binnenkort examen doen voor zijn gele slip. Hij heeft daar al heel hard voor getraind. Ik vroeg hem wanneer en waarom hij met Taekwon-Do was begonnen, hij vertelde mij dat hij een paar proef lessen had gevolgd, en dat hij het keileuk vond. En zo is hij al bijna een jaar te vinden in de Dojang TS Dekker en kan het reuze vinden met Sabum Ad. Corne zit in groep 4 basisschool Beemden en houd van rekenen, maar het leukste vindt hij de pauze, want dan kan hij spelen met zijn vriend Lucas. Ook zit hij op zwemles B soms is dat leuk, water kan nat zijn, brrrrr en je moet ook goed luisteren en dat valt niet mee. Computeren, dat is ook gaaf man. Maar sparren dat is echt kei leuk, met je hand en voet beschermers aan, stoten en schoppen, dat is leuk.Ook heeft hij al aan twee wedstrijden meegedaan, daar is hij 2e, 2e en 6e geworden. Hij traint 2 keer in de week. Beste Corne gaat zo door, het was leuk met jou te praten. Veel succes bij TS Dekker.

Om 19.30 is de training van junioren klaar, er wordt afgegroet. Gelijk stelt de senioren groep zich op en groet naar Sabum Ad Dekker. Zodat hij Sabum Henk en mij kan voorstellen en uitleggen wat wij komen doen. Ook verteld hij dat wij i.v.b. met het carnaval en vakantie 13 maart nog een keer op bezoek komen zodat ik ook met wat meer jongeren kennis kan maken. 20 Senioren zijn er aanwezig, een leuke groep om te trainen. Atmane en Kevin kon ik al van uit de Selectie Nederlands team, helaas was Jolijn er niet bij, Stanley Portier was ook aanwezig. De laats genoemden personen assisteren Sabum Ad met de trainingen bij de jeugd en de senioren. De warming-up, en dan worden er twee groepen gevormd, de een gaat sparren de anderen groep gaat technisch trainen. Bij mij kwam Tilila Maurouche 13 jaar voor een kennismakingsgesprek. Brabanders, dat zijn toch praters hoor en gezellig, je bent er gelijk thuis, en een vlotte babbel die Tilila! Ze doet VMBO 1e aan het Daan des Here College in Boxtel en heeft het daar reuze naar de zin. Ze weet duidelijk wat ze wil en dat is, makelaar of fysiotherapeut worden. Dat zijn beroepen die aardig dicht bij elkaar liggen, niet dan! Ze woont in Boxtel bij papa en mama, ook heeft ze nog twee broertjes, 9 jaar en wel 5 maanden zijn zij. Hobby`s zijn turnen, atletiek, zwemmen en voetbal, eigenlijk vind ze alle sporten wel Leuk. Tilila heeft de blauwe band, deze heeft zij in februari 2014 gehaald. Zij is al 7 jaar lid van TS Dekker en wil er heel graag nog wel 7 jaar aanplakken. Zij traint 2 keer in de week in Boxtel en 1 keer in Gemonde. Boxtel is leuk maar in Gemonde vindt zij het veel leuker. Sabum Ad geeft ook les in Gemonde. Sparren vind ze het leukste, tul kan nog net, staps vind ze niet leuk zegt ze, kan ze niet onthouden. Van zelfverdediging word je sterk zegt zij, ook mentaal word je daar sterk van vindt zij. Wat een wijsheid. Over de training is ze zeer tevreden, van haar hoeft er niets te veranderen. O ja, ze wil graag eens breken. Ik zeg tegen haar: oké dat gaan we regelen, 13 maart kom ik weer en dan neem ik de breekbok mee: Tilila heeft ook aan diverse toernooien meegedaan en ook 1e prijzen gehaald met sparren en hoogtesprong. De toekomst ziet zij wel zitten, heel graag wil zij de zwarte band. Nou Tilila, met jou talent en werklust moet dat wel lukken! Daar zitten ook staps en sparren in Tilila, gewoon hard trainen bij Taekwon-Do TS Dekker, daar ben je in goede handen. Een optie is ook, ga naar de maandelijkse Technische Trainingen van Royal Dutch in Asperen. En blijf ook meedoen aan wedstrijden, want wij willen in onze bond nog wel wat goede Taekwon-Do meiden hebben! Het is 20.30 uur de training is voorbij, allemaal opstellen en afgroeten.

Wij, Sabum Henk en Boosabum Arie worden bedankt voor het bezoek. En wij bedanken Sabum Ad en alle sporters, dat wij aanwezig mochten zijn, en dat wij 13 maart 2014 weer terug mogen komen in de Dojang in Boxtel.

Donderdag 13 maart samen met Sabum Henk naar Boxtel, om 18.00 arriveerde wij en Sabum Ad stond ons al op te wachten. Ik had de Beuk Breekbok meegenomen deze uitgeladen en in de Dojang geplaatst. Toen de eerste leerlingen de Dojang binnen kwamen waren ze enthousiast. Het carnaval achter ons gelaten, starten we nu met een groep van 18 junioren. Na de warming-up splitste Sabum Ad de groep, de 1e groep ging sparren en de 2e groep ging breken. Het was echt een feest, wat een enthousiasme ze waren niet weg te slaan bij de Bok. Ik heb wat foto`s geschoten, je moet ze maar eens bekijken, dan kan je zien hoe er werd geknald en fanatiek! De 2e groep junioren ging net zo aan de slag als de eerste, vol passie. Helaas komt aan alles een einde, en werd er nog een leuke groepsfoto gemaakt. Sabum Henk en Ik werden hartelijk bedankt door de junioren.

De senioren groep werd ook in twee groepen verdeeld, de een ging sparren en andere groep ging breken, ze waren net zo enthousiast als de junioren, er werd echt fanatiek geknald onder super visie van Sabums Ad en Henk. De tweede groep waren de hogere banden. Dit was bijzonder leuk om naar te kijken en Boosabum Jolijn is echt sterk. Boosibum Stanly en Kevin laten zich ook van de goede kant zien. Boosabum Atmane, wat een power man, ik vond het fantastisch! Onder tussen heb ik ook nog gesproken met Alfons Bolsius. Alfons is een fanatiek scheidsrechter met een B licentie en heeft onlangs nog de opfriscursus Scheidsrechter gevolgd (09/02) in Den Haag. Alfons heeft de Rode band en is in 1992 begonnen met Taekwon-Do. Als scheidsrechter is hij nu al 8 jaar actief. Hij heeft daar voor gevoetbald. Zijn broer zat op Taekwon-Do en die heeft hem uitgenodigd om een paar keer mee te trainen en nu is hij er al zo`n 12 jaar mee besmet. Zijn broer is helaas al een tijdje gestopt. Alfons woont in Boxtel en is getrouwd, heeft 2 dochters van 11 en 7 jaar oud. Hij werkt in Boxtel en is verantwoordelijk voor de eindcontrole van de producten die daar gereed zijn. Wat hij zo bijzonder vindt aan Taekwon-Do, dat iedereen in zijn of haar waarde blijft, of je nou talent hebt of niet. Bijvoorbeeld bij voetbal, als je daar geen talent in een team hebt, dan ben je toch minder welkom. Dat is niet aan de orde bij Taekwon-Do. Dat is zijn ervaring. Hij is altijd aanwezig op de training en is vooral bezig met de techniek. Vooral de tuls, omdat hij vindt dat je als scheidsrechter je daar in moet verdiepen, om tijdens wedstrijden een goed oordeel te kunnen geven. Sparren daar doet hij wel aan mee maar wel rustig aan. Het is de bedoeling dat hij dit jaar opgaat voor de zwarte slip. Ook vindt hij dat hij zijn kennis moet uitbreiden, en naar de centrale trainingen moet gaan, ten voorbereiding van de zwarte band. Hij wil deze graag halen en dat kost natuurlijk tijd, energie maar bovenal plezier. Zijn hobby`s zijn motorrijden, vrouw en kinderen en Taekwon-Do, vooral het kader training. Met Boosabum Stanly traint hij graag. Al met al heeft hij het prima naar de zin bij Taekwon-Do TS Dekker.

De lessen schieten voorbij, de tijd zit er al weer op het is al weer 20.30 uur. Wij zijn 2 keer te gast geweest bij Taekwon-Do TS Dekker. Wij hebben ons prima vermaakt, een goede school, die goed verbind. Sabum Ad laat zijn leden opstellen en wij worden bedankt, ook de leden hebben zichtbaar genoten van deze training. Toen werd er afgegroet. De Beuk Bok inladen, en toen was er thee!
Nog even nababbelen, en naar huis. Sabum Henk naar Leerdam gebracht en ik Boosabum Arie naar Lekkerkerk.

Sabum Ad, Boosabum Stanly, Atmane, Kevin, Jolijn en alle leden van TS Dekker wensen wij veel sportiviteit toe.

Met vriendelijke groeten, Boosabum Arie Hoogendoorn ITF Royal Dutch

Breektest Jolijn

Breektest Soraya

Corne en Sabum Ad

Corne

Groepsfoto TSD

Sprong Sabum Ad en Boosabum Atmane

Tillia en Sabum Ad

Training TSD 2

Training TSD

Training TSD.JPG 3

Voorwaartste trap Atmane

IMG_5636

IMG_5633

IMG_5631

IMG_5629

IMG_5625

IMG_5587

IMG_5599

IMG_5614

IMG_5619

IMG_5595

IMG_5584

IMG_5568

IMG_5566

IMG_5535

IMG_5536

IMG_5543

IMG_5544

IMG_5545

IMG_5565

IMG_5549

IMG_5532

IMG_5531